Rodbehandling

rodbehandling
 
De fleste rodbehandlinger bliver lavet, fordi et hul i tanden (caries) når helt ind til nerven, så bakterierne trænger ind og giver betændelse i nerven. En rodbehandling kan bl.a. også blive nødvendig, hvis en fyldning ligger meget tæt på nerven, eller hvis tanden har været udsat for et slag eller meget hård belastning (et traume).

Symptomerne ved betændelse i tandens nerve er typisk smerter ved kulde, varme og sødt. Betændelse omkring tandens rod (rodspidsbetændelse) kan også give symptomer ved tygning på tanden. Symptomerne kan variere meget, og det kan være svært at bestemme, hvor smerterne kommer fra, da tandpinen også kan føles som smerte i nabotænder, ørepine, bihulebetændelse eller hovedpine.

Ved en rodbehandling bliver det døde eller betændte nervevæv i tanden fjernet og erstattet med et kunstigt materiale. Tanden bliver siddende, men det kan være nødvendigt at styrke den med en krone, da en rodbehandlet tand er mere skrøbelig end en rask tand.

  • "Virkelig god service, det var en ren fornøjelse, normalt føler jeg mig ret utryg ved at tage til tandlægen, men Jakob som jeg var inde hos, var rigtig god til at informere og gøre en tryg, service i topklasse"
    22/03/2017