Rodbehandling

rodbehandling
 
De fleste rodbehandlinger bliver lavet, fordi et hul i tanden (caries) når helt ind til nerven, så bakterierne trænger ind og giver betændelse i nerven. En rodbehandling kan bl.a. også blive nødvendig, hvis en fyldning ligger meget tæt på nerven, eller hvis tanden har været udsat for et slag eller meget hård belastning (et traume).

Symptomerne ved betændelse i tandens nerve er typisk smerter ved kulde, varme og sødt. Betændelse omkring tandens rod (rodspidsbetændelse) kan også give symptomer ved tygning på tanden. Symptomerne kan variere meget, og det kan være svært at bestemme, hvor smerterne kommer fra, da tandpinen også kan føles som smerte i nabotænder, ørepine, bihulebetændelse eller hovedpine.

Ved en rodbehandling bliver det døde eller betændte nervevæv i tanden fjernet og erstattet med et kunstigt materiale. Tanden bliver siddende, men det kan være nødvendigt at styrke den med en krone, da en rodbehandlet tand er mere skrøbelig end en rask tand.

  • "Virkelig god service, det var en ren fornøjelse, normalt føler jeg mig ret utryg ved at tage til tandlægen, men Jakob som jeg var inde hos, var rigtig god til at informere og gøre en tryg, service i topklasse"
    22/03/2017
  • "Helt igennem en fantastisk Tandkæge (Stine Elkjær) med høj faglighed - som afspejles af solidt håndværk. Heraf gør hun nytte af løbende sparring med sine kompetente klinik assistenter, hvilket skaber en positiv energi på klinikken. "
    21/02/2019

Hjælp os med at hjælpe dig


På vegne af både jer og den generelle tandsundhed i Danmark, deltager vi her på klinikken i en underskriftindsamling. Årsagen til dette er en hasteindført særlov, der skærer betydeligt i det offentlige tilskud til forebyggende tandpleje. Dette betyder bl.a., at priserne på flere typer behandling desværre stiger lidt.

Det vil hjælpe meget, hvis I vil bidrage med jeres underskrifter, da dette vil sende et utvetydigt signal til politikerne om at den danske befolkning – ikke kun de ansatte på tandklinikkerne – ønsker en bedre løsning på alles vegne.

Linket til underskriftindsamlingen kan findes her:

memeta.dk/underskriftindsamling/

 

×
Online booking