Energidrikkes popularitet er steget de seneste år, og du har helt sikkert nydt en iskold energidrik efter træning – eller måske bare, når du har haft brug for ekstra energi.

Men er de populære energidrikke egentlig så sunde, som vi går og tror?

Det korte svar er: Nej! Energidrikke har nemlig et højt syreindhold, der ætser dine tænders emalje. Hvor stor en del af tændernes emalje, der opløses, kommer meget an på, hvor ofte og længe, du har den syrlige væske i munden. Desuden indeholder de fleste energidrikke også et hav af sukker.

Vɪᴅsᴛᴇ ᴅᴜ ᴀᴛ… Spyt beskytter dine tænder mod syre. Når du træner hårdt, så bruger din krop ekstra væske, hvilket nedsætter din evne til at danne spyt. Her bliver dine tænder altså ekstra modtagelige over for syreindholdet, hvis du indtager en energidrik efter en hård træning.

𝐓𝐢𝐩: Skyl munden med vand, inden du spiser din mad efter træning, så begrænser du skaden fra syren.